Haukunestopannat

Haukunestopanta on tehokas apuväline koiran turhan ja häiritsevän haukkumisen estämiseen. Laajasta haukunestopantavalikoimastamme löytyy monilla eri toimintaperiaatteilla toimivia haukkupantoja: pantojen toiminta voi perustua ultraääneen, suihkeeseen, värinään tai staattiseen muistutukseen. Pantojen lisäksi koiran haukunestoon on mahdollista hyödyntää ultraäänellä toimivia haukunestolaitteita, joita on saatavana sekä ulko- että sisätilaan.

per sivu
Petsafe Deluxe -suihkepanta pienille koirille

Petsafe Deluxe -suihkepanta pienille koirille

99,00 €
PetSafe Spray Bark -haukunestopanta

PetSafe Spray Bark -haukunestopanta

79,00 €
PetSafe haukunestopanta Vibra

Petsafe Vibra -haukunestopanta

69,00 €
PetSafe Light ultraääni haukunestopanta

PetSafe Light -ultraäänihaukunestopanta

39,00 €
PetSafe-lisäsuihke, hajusteeton

PetSafe-lisäsuihke, hajusteeton

14,90 €
PetSafe-lisäsuihke, sitruuna

PetSafe-lisäsuihke, sitruuna

14,90 €
PetSafe-täyttöpullo, sitruuna

PetSafe-täyttöpullo, sitruuna

12,90 €
PetSafe täyttöpullo haukunestopantaan tuoksuton 1

PetSafe-täyttöpullo haukunestopantaan, tuoksuton

12,90 €
per sivu

TIETOA HAUKUNESTOPANNOISTA

 

Koiran haukkumiseen on olemassa monia eri syitä. Yleensä koira haukkuu kommunikoidakseen ja koiranomistaja oppii nopeasti tunnistamaan koiran neljä eri tapaa haukkua: varoitus, hälytys, leikki tai tarve. Toisissa tapauksissa koiran haukkuminen on täysin normaalia, ja joskus taas haukkuminen johtuu koiran käytösongelmista. Haukunestopanta tai -laite on hyvä apuväline niissä tapauksissa, joissa koiran haukkuminen on normaalia mutta liiallista tai häiritsevää. Haukunestolaitetta ei suositella käytettäväksi pelosta tai stressistä johtuvaan haukkumiseen. 

 

Haukunestopanta tai -laite tunnistaa koiran haukun ja reagoi käyttämällä koiralle epämiellyttäviä ärsykkeitä haukun pysäyttämiseksi. Näitä ärsykkeitä voivat olla esimerkiksi sitruunantuoksuinen suihke, ultraääni tai tärinä. Haukunestopannat tunnistavat koiran haukkumisen sensorien avulla, ja voivat säätää ärsykkeen taso suuremmaksi, mikäli koira jatkaa haukkumista. Pian koiran oppii yhdistämään ärsykkeen haukkumiseen ja lopettaa ei-toivotun haukkumisen.  

 

Haukunestopannoissa on neljä erilaista toimintaperiaatetta, joista voit valita koirallesi sopivimman:

  1. Suihke
  2. Ultraääni
  3. Värinä
  4. Impulssi

 

Suihkepanta on yksi suosituimmista haukunestomenetelmistä. Panta suihkauttaa koiran kuonon alueella epämiellyttävää mutta vaaratonta suihketta koiran aloitettua haukkumisen. Ultraäänipantojen toiminta perustuu ultraääneen, jota ihmiskorva ei kuule, mutta joka koiran korviin kuulostaa epämiellyttävältä. Myös haukunestolaitteiden toiminta perustuu ultraääneen. Värinäpanta tärisee koiran kaulassa haukun aikana ja saa koiran lopettamaan haukkumisen tällä tavalla. Impulssipanta välittää koiran kaulan alueelle staattisen muistutuksen.

 

Haukunestopantojen käyttöä ei suositella kaikille koirille, esimerkiksi alle 6 kuukauden ikäisille pennuille, raskaana oleville tai imettäville nartuille tai käytöshäiriöisille tai terveydellisistä ongelmista kärsiville koirille. 

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn