Postin lakko ja sen vaikutukset verkkokauppamme toimituksiin

Postin pakettiliikenne toimii lähes normaalisti: suurimpien kaupunkien alueella lakolla ei ole sanottavia vaikutuksia pakettiliikenteeseen, sillä merkittävä osa jakelusta hoidetaan alihankkijoiden avulla. Pienemmillä paikkakunnilla sen sijaan saattaa esiintyä noin 2 päivän toimitusviivettä. Postin arvion mukaan lakko vaikuttaa lähinnä kirjepostiin, kun taas korkeamman automaatioasteen ansiosta vaikutuksia pakettiliikenteeseen ei juuri ole.

Poikkeuksen tähän tekevät Postin toimittamat koiranruokatilaukset, joissa olemme havainneet merkittäviä, useamman vuorokauden, viivästyksiä. Suosittelemmekin hyödyntämään koiranruokatilauksissa Matkahuollon toimitustapoja, joiden toimituskuluja olemme alentaneet kannustaaksemme asiakkaitamme Matkahuollon palvelujen käyttämiseen. Lisäksi tarjoamme 30−60 kilon Valio-koiranruokatilauksiin Matkahuollon kotiinkuljetuksen täysin ilman toimituskuluja. Myös Postin kautta toimitetuissa palautuslähetyksissä on ollut havaittavissa viivästyksiä, joten tuotepalautuksissa suosittelemme niin ikään kääntymään Matkahuollon palvelujen puoleen.

Jos työehtokiistassa ei saavuteta sopua ennen maanantaita 25.11., asiamiespostiasemien (esim. kaupat, kioskit) toiminta heikkenee merkittävästi. Pyydämme ottamaan tämän huomioon toimitustapaa ja toimituspaikkaa valitessasi. Halutessasi voitkin valita jonkin Matkahuollon tai Schenkerin toimitustavoista tai toimituksen Postin toimipisteeseen, johon lakko ei vaikuta, esimerkiksi Smartpostiin.

Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja päivitämme tätä sivua, jos tilanteessa tapahtuu muutoksia.

Päivitetty 22.11.2019 klo 12: Lisätty tietoa lakon vaikutuksista asiamiespostiasemiin.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn