Koiran tossut

Valikoimastamme löydät laadukkaat ja kestävät tossut koiralle kaikkiin olosuhteisiin ja keleihin: pehmeät fleecetossut, kestävät corduratossut, joustavat kumitossut tai jämäkät talvitossut. Alhaalta löydät ohjeet sopivien tossujen valintaan. Koiran tassujen hyvinvointia ylläpitäviä tassuvoiteita löydät täältä. Tutustu myös koiran vaatteisiin tai tilaa vilkkuvalo näkyvyyttä parantamaan!

per sivu
Non-stop dogwear Long distance booties -koirantossut

Non-stop dogwear Long distance booties -koirantossut

9,90 €
Non-stop dogwear Long distance booties -koirantossut, sininen

Non-stop dogwear Long distance booties -koirantossut, sininen

9,90 €
Halla-fleecetossut, oranssi 4 kpl

Halla-fleecetossut, oranssi 4 kpl

18,90 €
Halla-fleecetossut 4 kpl

Halla-fleecetossut 4 kpl

18,90 €
Kolari-fleecetossut 4 kpl

Kolari-fleecetossut 4 kpl

14,90 €
Kolari-softshelltossut 4 kpl

Kolari-softshelltossut 4 kpl

14,90 €
Dragråttan-corduratossut koiralle

Dragråttan-corduratossut koiralle

12,90 €
Dragråttan VIP Universal -tossut

Dragråttan VIP Universal -tossut

12,90 €
Koiran 4runner -talvitossut

Koiran 4runner -talvitossut

9,90 €
-50% Karlie Paw Protector -koirantossut

Karlie Paw Protector -koirantossut

5,45 €
Trixie Paw Care -tassunhoitosuihke 50 ml

Trixie Paw Care -tassunhoitosuihke 50 ml

4,90 €
Trikem WorkingDog tassuvoide 75 ml

Trikem WorkingDog tassuvoide 75 ml

7,90 €
LovePaws-luomutassuvaha, 50 ml

LovePaws-luomutassuvaha, 50 ml

14,90 €
Non-stop dogwear Paw care –tassuvoide, 100 ml

Non-stop dogwear Paw care –tassuvoide, 100 ml

23,90 €
per sivu

KOIRAN TOSSUT JA VAHAT – PITOA JA SUOJAA PARHAALLE KAVERILLE!

Joskus koiran tassut tarvitsevat suojaa Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Myös metsästyksessä, vaelluksella ja kovassa liikunnassa koirien tassut saattavat tarvita lisäsuojaa. Tassuja voit huoltaa vahoilla ja voiteilla sekä hyvät tossut ennaltaehkäisevät erilaisia tassuvammoja ja suojaavat anturoita. Tossut myös suojaavat jos tassut ovat jo päässeet huonoon kuntoon. Tossut on hyvä valita käyttötarkoituksen mukaan:

TALVIPAKKASET

Pakkanen kuivattaa anturoita ja lumi saattaa paakkuuntua tassuihin lenkeillä. Tiellä käytetty suola saattaa myös ärsyttää tassujen ihoa ikävästi. Kolari-fleecetossut lämmittävät tassuja talvella ja ovat pehmeät käyttää. Jos koirasi ei ole ennen käyttänyt tossuja niin fleecetossut ovat hyvä valinta aloittaa tossujen käyttö. Kolari-softshelltossuissa on pehmeä fleece sisäpinnalla ja ulkopuolella vettähylkivä softshell-pinta, jonka ansiosta tossut soveltuvat käytettäväksi myös märemmällä lumella. Kestävät tossut ovat oiva valinta myös metsästyskoirille! Talvikäyttöön sopivat ja talven jo kääntyessä kevääseen pitävät ja vettähylkivät Koiran 4runner talvitossujen ja vedenpitävien Karlie paw protector –koirantossujen korkeampi varsi suojaa myös loskalta.

KEVÄÄN, KESÄN JA SYKSYN TOSSUT

Keväällä teiltä paljastuu hiekoitussora ja kesällä koiran kiusana saattavat olla lasinsirut. Syksyllä jatkuva kosteus voi aiheuttaa ongelmia hautumalla tassujenvälejä. Kaupungilla kulkiessa Dragråttan VIP –kumitossut suojaavat lasinsiruilta ja tukevampaa tossua kaivatessa myös Koiran 4runner talvitossut soveltuvat suojaamaan teräviltä pinnoilta. Syksyn kosteudelta suojaavat vedenpitävät Kolari-corduratossut.

METSÄSTYS- JA TYÖKOIRAN TOSSUT

Kovassa käytössä olevat metsästys- ja työkoirat tarvitsevat kestävät tossut suojaamaan tassuja. Tossujen on myös pysyttävä hyvin paikallaan. Paljaalle maalle äärimmäistä pitoa ja kestävyyttä tuo Dragråttan VIP –kumitossut. Vaikeassa maastossa ja märällä kelillä Kolari-corduratossut pitävät tassut kuivina ja sopivat käytettäväksi myös talvella, jolloin tossut suojaavat jäältä ja kylmältä. Dragråttan vip universal – tossut ovat sopivat ympäri vuoden käytettäviksi ja ovat erittäin joustavat. Toimivat erinomaisesti myös valjakkokoirien vaativassa käytössä.

VAELLUSTOSSUT

Vaelluksella koirien tassuista on hyvä pitää erityistä huolta. Kipeillä tassuilla ei ole kiva taivaltaa matkaa. Vaikeakulkuinen maasto kuluttaa tassuja ja metalliset pitkospuut tuntuvat tassuissa inhottavilta monella koiralla. Valitse tossut sään ja vuodenajan mukaan; Dragråttan VIP –kumitossut sopivat kesän/syksyn keleille tuomaan äärimmäistä pitoa esimerkiksi rakkakivikkoon ja Kolari-corduratossut vedenpitävine sisäkalvoineen suojaavat tassuja märällä kelillä. Conduratossut suojaavat tassuja myös kylmältä, joten ne soveltuvat myös talvivaelluksille.

MITEN VALITSEN TOSSUJEN OIKEAN KOON?

Oikea koko on tärkeää mitata ennen tossujen ostoa. Oikean kokoisilla tossuilla koira pystyy käyttämään normaalisti tassuja kaikissa tilanteissa ja tossuja on mukavampi pitää. Koirien tassu levenee sen päälle tullessa painoa eli tassu mitataan maata vasten. Mittaa aina etummaisesta tassusta, koska etutassut ovat suuremmat kuin takatassut. Jos tassun koko jää kahden koon välille niin valitse isompi koko. Koon saat helposti mitattua, kun asetat paperin lattialle, pyydät koirasi seisomaan sen päälle ja piirrät siihen etutassun ääriviivat. Piirretystä tassusta saat otettua kätevästi mitat.

VAHAT JA VOITEET

Koiran anturoista ja tassujen ihosta on hyvä pitää huolta ympäri vuoden. Hyvin hoidetut tassut kestävät paremmin! Tutustu esimerkiksi vedettömään Trikem workingdog tassuvoiteeseen – toimii myös ehkäisemään lumipaakkuja. Sisältää lievästi antiseptistä TeaTree- öljyä joka ehkäisee tulehduksia. Sopii mainiosti käytettäväksi syksyllä, kun tassujen välit ärtyvät kosteudesta.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn