VETOVALJAIDEN VALINTA

Hyvin istuvat vetovaljaat koiralla ovat kaiken A ja O. Liian pienet valjaat vaikeuttavat pahimmillaan koiran hengittämistä ja liian isot hankaloittavat koiran liikkumista. Huono valjaiden ergonomia myös kipeyttää koiran, koska koira joutuu työskentelemään huonossa asennossa. Hyvin istuvalla valjaalla on selkeä yhteys vetointoon; kun kaikki on hyvin niin voi keskittyä itse asiaan.

Erirotuisille ja tyylisille koirille on omanlaisensa valjaat. Tässä lyhyt opas oikean tyyppisen valjaan valintaan:HYVIN ISTUVAT VALJAAT

Sovita aina valjaat istumaan pienellä vedolla taakse päin. Näin valjaat ovat siinä asennossa missä ne vedettäessäkin ovat.


Kaula-aukko
 on tärkein istuvuuden kannalta. Kaula-aukon yläosan tulisi olla niska –ja säkänikamien liitoskohdan tienoilla. Valjaat eivät saa mennä lapaluiden päälle. Kaula-aukon alaosan tulisi olla rintalastan yläpään kohdalla. Ei siis pehmeällä kaulalla jolloin hengitys vaikeutuu.


Rintaosio
 olisi hyvä olla pehmustettu. Koiran rinnan leveyden mukaan se voi olla kapea tai leveä. Liian leveä hiertää kapearintaista ja kapea ei anna tukea leveärintaiselle. Sen tulisi myös olla tarpeeksi pitkä koiraan nähden jottei valjaiden osa nouse liian nopeasti kainalon jälkeen. Jos tilaa ei ole riittävästi voi kainalon alue hankautua.


Valjaiden oikea pituus
 loppuu hännäntyven päälle. Siitä taaksepäin tulee vielä kiinnitysnaru minkä pituutta voi tarpeen tullen muokata. Liian lyhyet valjaat kuormittavat koiran selkää.


Istuvuus kyljestä
 Valjaat eivät saa tulla pehmeälle kudokselle mahan alueelle vaan niiden on pysyttävä kylkiluiden päällä. Liian ylös nousevat valjaat taas puristavat koiraa kasaan sen vetäessä.MALLIT

Jos koirasi on kapea kaulainen, pitkäselkäinen ja sen liikkeet ovat laajat niin Dragråttan R –vetovaljaat ovat sille optimaalisesti suunniteltu. Jos koirasi on leveärintainen ja lyhyempi rungoltaan niin Dragråttan X - vetovaljaat ovat ovat sille paremmat.

Jos koirasi työskentelee välillä vinottain tai sen vetolinja ei ole suorassa niin Non-stop Dogwear Nansen Nome –vetovaljaiden takaosan suunnittelun ansiosta koirasi vetopiste pysyy optimaalisena koko ajan.

Suurimmat kokovaihtoehdot ja säätömahdollisuudet löytyvät Non-stop Dogwear Freemotion –vetovaljaista. Näistä on hyötyä jos harrastat useita eri lajeja ja koiran vetopiste vaihtelee.  Parhaiten ne soveltuvat jos vetopiste tulee hieman ylempää kuten juoksussa, hiihdossa ja pyöräilyssä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn